March 18, 2022

Bijtelling voor elektrische auto's

Algemeen

Elke werkgever moet rekening houden met de bijbehorende bijtelling als een werknemer de auto van de zaak voor privé doel einden gebruikt. Echter kan de bijtelling achterwegen gelaten worden als de werknemer niet meer dan 500 kilometer per jaar voor privé doeleinden weg is. Maar hoe zit het nou als dat wel meer dan 500 kilometer is?

Voor de bijtelling voor privé gereden kilometers is een vast percentage vastgesteld, dit bedraagt 22%. Alleen bij elektrische auto’s hebben ze het net iets anders geregeld, dit hebben ze gedaan om het gebruik van een elektrische auto te promoten. Alleen geldt dat helaas nog maar voor de komende jaren, dus wees snel!

De bijtellingspercentage bedraagt nu 16% als de grondslag voor de bijtelling35.000 of lager is, en bij 35.000 of hoger wordt het 22%. Je bijtellingspercentage geldt gedurende 60maanden. Vanaf 2025  zal het toenemen met het doel om in 2026 weer22% te rekenen.

Maar hoe zit het met waterstof en zonne-energie auto’s? Deze voertuigen hebben een aparte regeling, daar geldt vanaf dit jaar 16% voor de gehele grondslag voor de bijtelling. Dit komt doordat deze auto’s helemaal geen CO2 uitstoten en dus milieu vriendelijk zijn. Maar misschien denk je, tussen een elektrische auto en een zonnecel auto zit toch helemaal geen verschil? Dat is er wel! De zonnepanelen op de zonnecel auto zijn geïntegreerd, dit zorgt ervoor dat de aandrijving benodigde energie wordt opgeslagen in een accupakket dat geen lood gevat en een vermogen bevatten van minimaal 1kilowattpiek.

#Bijtelling #elektrisch #werkgever #werknemer #Privé #MyFMS #zonnecelauto #waterstofKlanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?