January 5, 2022

De eerste 4 dagen van de Dakar 2022

Algemeen

Team Coronel doet het erg goed tot nu toe in de Dakar en MyFMS is een trotse sponsor! Daarom blikken we nu even terug op de afgelopen dagen van de broertjes Tim en Tom Coronel!

Dag 1:
Een voorzichtig begin, maar dik tevreden zijn Tim en Tom Coronel na dag 1. Met de 34e tijd in de proloog lieten ze zien dat ze jarenlange ervaring hebben. De 34e tijd is namelijk maar 2 minuten en 10seconden achter de winnaar van dag 1 Nasser Al-Attiyah.

De heren gaven zelf aan de auto nog beter te moeten leren kennen en minder voorzichtig te rijden. Etappe 1A was een mini etappe van 19 kilometer, maar het was goed om aan de auto te wennen. De Century, zoals de auto heet, heeft veel power en een mooi cadans, dat gaf hoop voor dag 2.

Dag 2:
Op 2 januari stond etappe 1B op de planning. De mannen hadden als belangrijkste opdracht om geen fouten te maken. Die opdracht werd zonder problemen gehaald met plaats 19 als resultaat.

Het was een pittige dag voor veel coureurs en er gingen er veel de mist in. Sommigen hadden twee uur nodig om weer op het juiste pad te komen en ook de mannen moesten even de weg vinden. Gelukkig zagen ze een helikopter links staan, waardoor ze wisten dat het parcours daar in de buurt moest zijn. Toen hadden ze de juiste waypoint snel gevonden.  

Net als gisteren ontbrak er nog wat snelheid, maar dat komt vanzelf zei Tom. De auto doet precies wat ze willen. In het klassement stonden de broers na dag 2 op plaats 19 met 1 uur en 19 minuten achterstand op de nummer 1.


Dag 3
Duinen, duinen en nog eens duinen. De auto van de gebroeders Coronel voelde zich hier als een vis in het water. De versnellingsbak voelde alleen niet helemaal vertrouwd, maar toch leverde dit op 338 kilometer de 28ste tijd op.

“De auto gespaard en netjes gereden” Liet Tom weten aan de camera. Alhoewel het dashboard niet deed wat het moest doen, namelijk blijven zitten. Er was een boutje losgekomen en dus moest Tom hem bijna 200 kilometer vasthouden. Ze finishte uiteindelijk in vier uur en 2 minuten. Na de duinen kwam er vaak een vlak stuk waar je voluit kon gaan. De etappe had het allemaal en tevreden kunnen de mannen zeker zijn.

Dag 4:

Op dag 4 werd etappe 3 gereden, omdat de eerste etappe uit twee delen bestond. Etappe 2 was er eentje om af te likken. Het tempo zat er namelijk goed in en dat resulteerde in plaats 24. Zo bleven ze toppers als Sébastien Loeb en Bernhard ten Brinke bijvoorbeeld voor.

De etappe was korter dan dat hij eigenlijk zou zijn door de hevige regenval van afgelopen dagen. Wel was het een erg gevarieerd parcours met veel duinen en zand.

Waar veel teams last hadden van problemen aan de banden bereikte de Century ongeschonden de finish met maar 25 minuten achter de etappewinnaar Carlos Sainz. Na 3 etappes betekent dit een nette plek twintig in het klassement.

Morgen staat de langste wedstrijdproef van 465 kilometer op de planning!

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?