July 1, 2022

Enorme daling autoverkoop begin dit jaar

Algemeen

Enorme daling in de verkoop van voertuigen deze maand. Er werd zeker 11 procent minder voertuigen verkocht in de EU ten opzichte van vorig jaar mei. Dit meld brancheorganisatie ACEA. Er werden totaal 791.546 nieuwe voertuigen verkocht, wat lijdt tot de tiende maand op rij dat we spreken over een verkoop daling. De merken Volkswagen, Peugeot, BMW, Volvo, Renault, Citroën en Fiat zagen hun verkopen enorm achteruit gaan.

 

Binnen Nederland kromp de verkoop met 7,4%. Dit staat gelijk aan een verkoop van 23.507 nieuwe personenauto’s. Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje spreken ook over een enorme daling in de verkoop, dit komt voornamelijk door de enorme chiptekort. Maar de inflatie heeft ook een enorm effect op de verkoop van auto’s. Men is veel voorzichtiger dan eerst en de huidige prijzenzijn niet iedereens favoriet.

 

In de EU spreken we over een daling van 13.7 procent in de eerste 5 maanden van dit jaar. Er werden nog zeker 3,7 miljoen auto’s verkocht. Nederland heeft er hiervan 123.881 verkocht, maar spreekt ook over een daling van 5 procent.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?