July 15, 2022

Gemiddelde zakelijke leaserijder

Algemeen

Ben jij een man van 52 jaar, woont in een huishouden van ongeveer3,1 personen? Heb jij een jaarsalaris van €79.500,-? Werk je in de ICT of zakelijke dienstverlening? En rijdt je een Volkswagen model 3? Dan ben jij precies de gemiddelde leaserijder. De kans is alleen heel erg groot dat jij je nu niet aangesproken voelt, dat is helemaal niet gek.

De VZR (Vereniging Zakelijke Rijders) onderzoekt jaarlijks wat voor keuzes een zakelijke rijder maakt en hoe dit zich beweegt. Dit jaar is er weer een onderzoek hiernaar. Help jij de VZR door dit in te vullen? Ga dan naar https://nl.research.net/r/vzr2022.


De VZR doet enorm veel onderzoeken omtrent zakelijke rijders. Wist jij bijvoorbeeld dat vorig jaar zeker 75% van alle zakelijke rijders ook de auto gebruikte voor vakantie? En dat de meeste privékilometers worden gemaakt in een zakenauto? Dit is allemaal niet zo gek als we kijken naar ons bijtellingssysteem.

 

De kans is groot dat als je een zakelijke auto hebt je thuis nog een 2e auto hebt staan. Maar bij slechts 5% is dit nog een zakelijke leaseauto. De meest gekochte 2e auto is een Fiat 500. Er wordt vaak gezegd dat meerdere auto’s alleen is voor een status symbool, maar slechts 1 op de 5 geeft aan dat de auto voor hen een statussymbool is. De rest geeft aan dat ze enorm blij zijn met de flexibiliteit en beschikbaarheid van een auto. Hiervan geeft 23% aan dat de auto ondertussen een soort rijdend kantoor is.

 

Wat opvalt is dat 47% van alle zakelijke rijders een elektrische auto kiest als ze een nieuwe zakelijke leaseauto nemen. Hiervan wordt de bijtelling minder belangrijk. De bijtelling van een volledig elektrische auto is op dit moment nog 16% tot een catalogusprijs van €30.000,-.In de komende jaren zal dit groeien naar de algemene norm van 22%.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?