April 15, 2022

Grote elektrische uitbreiding bij BMW

Algemeen

De Duitse autofabrikant BMW wilt dit decennium minstens 10 miljoen elektrische wagens verkopen. dat meld Oliver Zipse, topman van BMW. De Duitse autobouwer zou dit jaar al vijftien nieuwe elektrische modellen in de productie hebben, met als doel om midden dit decennium al meer dan 2 miljoen volledige elektrische auto’s te hebben verkocht.


BMW is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe generatie batterijcellen, dat alle kosten van elektrische rijders moet verlagen. Zo willen ze dat de het verbruik naar beneden gaat, en het de actieradius gaat vergroten. Verdere details over de nieuwe technologie van BMW wordt voorlopig nog stil gehouden.

 

De ambities van BMW zijn groot, zo verwachten ze de markt penetratie van de elektrische mobiliteit te moeten kunnen versnellen en zou eind dit decennium minstens 50% van de gehele verkoop uit elektrische modellen moetenbestaan. Met de recente evoluties en ambities wordt er door BMW verwacht om eind dit decennium 1,5 miljoen elektrische wagens te verkopen per jaar.

 

De ambities van BMW zijn groot, maar daar worden een aantal voorwaarden aan gebonden. Waaronder dat de uitbreiding van de laadinfrastructuur wereldwijd een gelijke groei moet hebben met het modellengamma en de stijgende vraag bij klanten. BMW zou daarom eind dit decennium al meer dan 10 miljoen elektrische auto moeten hebben geleverd.

Ook merkt het Duitse autobedrijf dat richting het einde van dit decennium de waterstof voertuigen populairder zullen worden en zullen toenemen in de maatschappij. Meer informatie over de omvang van dit aandeel worden er nog geenuitspraken gedaan.

Ten slot herhaalt BMW zijn standpunt dat ze geen deadline zullen vastbinden voor het uit faseren van verbrandingsmotoren.

#MyFMS #BMW #elektrisch #elektrischeauto's #technologie #autofabrikant


Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?