May 6, 2022

Huishouden doen op stroom van je auto

Algemeen

De ontwikkelingen gaan niet stil zitten, en daarom is er sinds kort iets nieuws gelanceerd! Hoe fijn zou het zijn om de opgeslagen energie van je elektrische auto te gebruiken voor het aandoen van de lichten binnen, wasmachine te laten draaien en zelfs elektrisch te koken? Dat is precies wat nu kan!

Hier heb je wel de juiste laadpaal voor nodig aan huis, dit is een bidirectionele laadpaal. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker van de auto te connecten met het huis, en een energiemanagementsyteem zal er direct voor zorgen dat dit altijd voorrang heeft op het net.

Veel andere bedrijven zijn ondertussen ook bezig om deze techniek ook in handen te krijgen. Bouwbedrijf Heijnmans, Hyundai en We Drive Solar hebben een samenwerking om te zorgen dat je binnenkort de stroom voor verlichting, de lift en garagedeuren ook uit je auto kunnen worden gehaald. Hier kan uiteraard nog steeds in gereden worden.

Het grote nadeel wel is zoals je misschien al had bedacht, dat je in de ochtend als je bijvoorbeeld naar je werk toe wilt geen volle accu ter beschikking hebt. Maar tegenwoordig kan je rustig een paar keer heen en weer rijden naar je werk met je accu, dus heb je niet je volledige batterij nodig om op je werk te komen. Waar je hem daar ook weer aan een laadpaal kan opladen.

Ook een nadeel is dat er nu al voorkomt dat zonnepanelen soms afschakelen omdat de netbeheerder de druk niet aankan, daarom kun je beter je stroom lokaal opslaan dan terug leveren aan het net. Dit omdat binnen de komende jaren de regeling rondom het terug leveren van stroom minder waard zal worden.

Let op: Om je huishoudens te kunnen voorzien van stroom uit je auto moet je tot het volgende beschikken:  Bidirectionele laadpaal, auto die kan terugleveren & een energiemanagementsysteem.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?