April 8, 2022

Kosten automobilist toch altijd hoger dan verwacht

Algemeen

Je auto is een grote kostenpost, alleen veel mensen onderschatten dit nog. De gemiddelde schatting aan kosten ligt op €221 ,- de maand. Helaas is dit bijna de helft van de totale kosten wat elke automobilist maakt. Dit komt doordat er vaak alleen naar de brandstofkosten wordt gekeken. De afschrijving wordt bijna nooit meegenomen voor de totale kosten van een auto. Maar ook een oprit, parkeerplaats of carport wordt vaak over het hoofd gezien.

 

De afschrijving van een auto is het verschil tussen de aanschafwaarde en restwaarde bij de verkoop van de auto. De factoren merk, model, kilometerstanden leeftijd speelt hier een grote rol in. Een gemiddelde auto daalt tussen de 10%en 20% per jaar.

 

Er wordt voornamelijk gekeken naar de vaste kosten die men maakt met zijn of haarauto. Dit zijn kosten zoals de aankoopprijs, belastingen en verzekeringen. De variabele kosten zoals brandstof, afschrijving en onderhoud zien mensen over het hoofd.

 

Maar ook verborgen kosten wordt niet meteen over nagedacht, zo verschillen de kosten op het moment dat je een eigen oprit hebt en wanneer je deze niet hebt. Zo betaal je meer op het moment dat jij je eigen oprit hebt. Dit kan gevolgen hebben op de lening, private lease en de maximale hypotheekbedrag dat geleend kan worden. Ook verschillen de kosten per woonlocatie, zo zullen verzekeringskosten en eventuele parkeerkosten duurder zijn in grotere steden dan in een kleiner dorpje.

#MyFMS #voertuig #autokosten #automobilist #kosten


Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?