October 28, 2022

Kosten bijtelling verminderen

Algemeen

Op het moment dat je meer dan 500 privé kilometers per jaar rijdt is de bijtelling betalen onvermijdelijk. Je kan wel zorgen dat de bijtelling zo laag mogelijk blijft.

Het lager houden van de cataloguswaarde beïnvloed ook meteen de bijtelling. Zorg er dus voor dat je niet je auto volstopt met af fabriek geleverd opties zoals, grote velgen, trekhaak, etc.

Een andere optie is het kopen van een youngtimer (15 – 25 jaar oud). De bijtelling is weliswaar 35% van de auto, maar dit wordt gerekend over de dagwaarde. Deze waarde is naar verhouding erg laag. Eventuele onderhoudskosten kunnen ook nog eens worden afgetrokken van de bijtelling.

Bij de volgende tips is het van belang dat deze afspraken wel zijn vastgelegd in je autoregeling. Overleg of controleer dit dus eerst.

Kosten voor het parkeren, een app zou dit een stuk makkelijker maken. Gelukkig is deze er! Mocht je een MyFMS rittenregistratie systeem hebben dan kan je gratis gebruik maken van de parkeerdienst parkd. Bij vertrek wordt de parkeersessie automatisch afgesloten en betaal je dus enkel de tijd dat je daar hebt gestaan.

Als je een eigen risico hebt opgenomen als je schade rijdt, dan mag je deze aftrekken van de bijtelling. Het moet hier dan uiteraard wel gaan om schades waarbij geen onzorgvuldig of onrechtmatig handelen is voorgekomen.


Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?