August 19, 2022

La Vuelta gebruikt smart mobility!

Algemeen

La Vuelta in Utrecht! Drie dagen lang rijden wielrenners door 34 gemeentes in Nederland. Duizenden toeschouwers staan langs de route om de wielrenners aan te moedigen. De provincies Utrecht, Gelderland en Noord Brabant zetten smart mobility in om toeschouwers, weggebruikers en aanwonenden te informeren.

Smart mobility is een andere naam voor alle slimme ontwikkelingen die te maken hebben met het mobiliteitssysteem. Hier ligt de focus vooral op de bereikbaarheid en betere doorstroming. Het gaat hier om innovaties op het gebied van automatiseringen, verkeers- en mobiliteitsmanagement, dataverwerking en ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Smart mobility is erg belangrijk voor de Vuelta om weggebruikers en omwonenden te informeren over de bereikbaarheid van de wegen rondom de route die wordt gereden over de drie dagen in Nederland. Vanaf 12 augustus worden er pushberichten via sociale media naar omwonenden gestuurd. In dit pushbericht wordt enige hinder en verkeersmaatregelen die zijn getroffen gemeld. Smart mobility zal iedereen helpen met het kiezen van het juiste vervoersmiddel, route of parkeerplek.

Op 19 augustus start de Spaanse wielerronde La Vuelta in Utrecht.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?