January 9, 2023

Naheffing en boete voor privé rijden in zakelijke auto.

Algemeen

Naheffing en boete voor privé rijden in zakelijke auto.

Voor een auto van de zaak hoef je geen bedrag bij je salaris op te tellen, mits je ’overtuigend’ kunt aantonen dat je minder dan 500 kilometer voor privédoeleinden hebt gereden. Bij privéritten moet je het begin,- en eindadres noteren en de begin/eindstand van de kilometerteller.

In dit krantenartikel wordt geschreven over het ontbreken van bestemmingen en vertrekpunten in de rittenadministratie: totaalkosten € 5.852. Niet volledig of niet overtuigend aanleveren van jouw rittenregistratie kan dus een heel duur geintje worden.

Een naheffing kan nog verder oplopen en deze kosten zijn simpel te voorkomen met een de automatische rittenregistratie systeem van MyFMS. Alle kilometers zijn inzichtelijk en worden nauwkeurig bijgehouden. En MyFMS beschikt ook over een handige MyFMS App. Privé/zakelijke ritten zijn te onderscheiden en voorkomen onnodige naheffingen.

Alle MyFMS ritregistratiesystemen hebben het Keurmerk van Stichting RitRegistratieSystemen, hiermee ziet de Belastingdienst de ritregistratie als sluitend (kloppend😉) en heb je geen gedoe.

Is jouw ritadministratie op orde?

Verdien in deze dure tijd geld en neem vandaag nog contact met ons op voor advies.

Bron: Telegraaf

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?