June 10, 2022

Niet leasen maar een mobiliteitsbudget!

Algemeen

Voor het hebben van een bedrijfsauto wordt er vaak geleased op dit moment, maar tegenwoordig gebruiken werkgevers steeds vaker een ander alternatief. Dit is een mobiliteitsbudget, een budget dat wordt gegeven door de werkgever. Dit budget is een x bedrag per maand voor je eigen vervoer. Mocht je budget overhouden mag je dat in je eigen zak steken, maar worden de kosten meer dan moet je dat zelf bijleggen.

Dit mobiliteitsbudget brengt aardig wat voordelen met zich mee, maar voornamelijk vrijheid. Daarbij komt erbij kijken dat de kosten veel inzichtelijker, beheersbaar en beter te begroten zijn. De kosten die worden gemaakt staan vasten weet je van te voren, tenzij je meer werknemers krijgt natuurlijk.

Als werknemer brengt het ook veel voordelen met zich mee, denk hierbij aan dat je helemaal je eigen baas bent wat je gebruikt. Het maakt dus niet uit of je het voor een fiets gebruikt, het OV of een prijzige Audi. Ben je uit jezelf heel milieubewust? En ben je geen fan van het rijden van een voor je uitgekozen lease auto? Dan past een mobiliteitsbudget goed bij jou! Je kan namelijk zelf je auto kiezen waar je in gaat rijden.

Een rittenregistratie blijft wel verplicht bij het gebruik van een mobiliteitsbudget. Dit is voor de belastingvrije vergoeding van €0,19 per gereden kilometer. Dit geldt voor al je zakelijke ritten maar ook je woon-werkverkeer. Hiervoor heeft MyFMS een digitale mogelijkheid! Lees meer via deze link: Fiscale rittenregistratie

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?