June 17, 2022

Productie van de Lightyear 0 gestart

Algemeen

Wat in 2016 begon als project is nu werkelijkheid geworden, ’s werelds eerste auto dat volledig rijdt op zonnepanelen is nu gelanceerd. De lightyear is het begin van onze toekomst, de vrijheid van mobiliteit en het rijden op enorm duurzame energie. Sterker nog, je hoeft hem maar eens in de 7 maanden aan te sluiten op een laadpaal.

De lightyear 0 is ontworpen en bedacht door studenten van het TU Eindhoven. Deze zelfde studenten hield zich al lange tijd bezig met het bouwen van auto’s die volledig zijn aangedreven op zonnepanelen en wonnen hiermee ook wedstrijden. Vanaf 2016 zijn ze begonnen met het ontwikkelen en ontwerpen van de lightyear one, en in 2019 stond het eerste prototype in de garage. Nu 3 jaar later is een droom en ambitie werkelijkheid geworden.

 

Met een energieverbruik van 10,5 kWh per 100 kilometer is het de meeste efficiënte elektrische auto die je zult meemaken. Daarnaast heeft het ook een record brekende luchtweerstandscoëfficiënt van maar liefst 0.19,dit maakt deze auto het meest aerodynamische gezinsauto tot nu toe op de markt. Hij weegt 1.575 kilo met een lengte van vijf meter. Dit alles maakt samen dat deze auto met een constante snelheid van 110km/u 560 kilometer achter elkaar aan kan blijven doorrijden. En dat allemaal voor maar enkele keren per jaar opladen.

 

Er worden maximaal 946 Lightyear 0’s geproduceerd en deze worden verkocht voor een bedrag van €250.000. Hierna zullen ze direct door ontwikkelen met de volgende editie, hier streven ze naar om deze wel toegankelijk te maken voor massa productie met een toegankelijke prijs van €30.000.

#MyFMS #Lightyear0 #zonnepanelen #elektrisch #toekomst

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?