March 11, 2022

Reiskostenvergoeding moet omhoog

Algemeen

We merken het jammer genoeg allemaal, de torenhoge brandstofprijzen van tegenwoordig. Het is het afgelopen jaar al met €0,90 gestegen. Dit zorgt natuurlijk al voor dat de kosten bij de zakelijke rijders stijgt, Om deze reden heeft de VZR een verzoek gedaan bij het kabinet om naar aanleiding van de enorme brandstof prijzen de onbelaste kilometervergoeding te verhogen.

Sinds 2006 is de onbelaste kilometernorm ongewijzigd gebleven, alleen klopt deze norm niet meer. Een gemiddelde auto kost aan variabele lasten al veel meer dan 19 cent. Toch hanteren de meeste werkgevers alsnog 19 cent, dit komt doordat het deel boven de 19 cent belast wordt.

 

Doordat de benzineprijs de afgelopen jaar al met €0,90 per liter is gestegen, betekent dit dat een gemiddelde werknemer al minimaal 5 cent extra per kilometer kwijt is voor de zakelijke kilometers die wordt gereden. Wanneer het kabinet beslist om de extra btw-inkomsten die binnenkomen van de hoge benzineprijzendirect te gebruiken om de onbelaste kilometervergoeding te verhogen zal er direct effect zijn.

 

De VZR heeft om deze reden een normkilometervergoeding opgesteld waarin je duidelijk de juiste normbedrag kan vinden per autocategorie. De VZR adviseert werkgevers en werknemers om deze norm te gaan gebruiken in plaats van de verouderde 19 cent per kilometer.

 

De vele werknemers zondereen leaseauto of desbetreffende auto van de zaak zijn de dupe van deze prijsverhogingen. Om deze reden hopen wij dat de overheid en desbetreffende werkgevers actie gaan ondernemen.

#reiskostenvergoeding #brandstof #benzineprijs #VZR #kabinet #MyFMS


Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?