August 5, 2022

Ruim 90% van de bedrijven biedt een elektrische leaseauto aan

Algemeen

De verplichting tot elektrisch rijden komt met de dag dichterbij. Dit is ook te merken aan bedrijven die zich aan het voorbereiden zijn voor 2025. Als het aan staatssecretaris Vivianna Heijnen ligt kunnen zakelijke rijders alleen nog maar kiezen voor een elektrische leaseauto vanaf 2025. Alleen uit onderzoek blijkt nog dat 10% van alle bedrijven geen elektrische auto aan hun medewerkers wil aanbieden.

Grotere bedrijven die meer dan 750 leaseauto’s hebben kiezen vaker voor een volledig emissievrije auto dan bedrijven met kleinere wagenparken. Kleinere wagenparken hebben het grootste aandeel in benzineauto’s. Ondanks dat diesels uit de markt beginnen te verdwijnen, biedt 54 procent van alle bedrijven nog steeds de mogelijkheid om een diesel te nemen.

De vrijheid die werkgevers geven valt ons op. Ondanks met de huidige benzine prijzen geeft 60% van de werkgevers geen aanwijzingen voor de tanklocatie. Wat betekend dat werknemers zelf kunnen kiezen waar ze gaan tanken en dit dus veel duurder uit kan komen voor werkgevers. 38% van deze bedrijven staan ook toe om dure brandstoffen te tanken.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?