September 16, 2022

Steeds meer steden, gemeentes en provincies maken gebruik van smart mobility

Algemeen

Steeds meer steden hebben grote plannen om zich te ontwikkelen in smart city. Hierbij is de Internet of Things (IoT) onmisbaar. Maar hoe zorg je nou het beste dat data effectief kan worden ingezet, kosten die gemaakt zijn het waard zijn en alle inzichten een feest worden voor inwoners en medewerkers van provincies, gemeenten en waterschappen? In enkele stappen zorg je dat jouw smart city goed verloopt.

Alles begint bij een goede IT afdeling, kijk dus als organisatie of bedrijf erg kritisch naar je IT afdeling. Lokale overheden zijn vooral gefocust op hun werkplek. En Individuele afdelingen IoT-oplossingen inkopen bij externe leveranciers. Maar wat gebeurt er verder met de data? En wie gaat het overzicht houden? Organiseer dit goed!

Het goed nadenken over hoe je de data wilt laten binnenkomen en wat je er mee wilt gaan doen is uiterst belangrijk. Constante verbetering is cruciaal dus denk van te voren goed na hoe je het rendement van de data steeds kan blijven verbeteren. Voor gemeentes is de belangrijkste vraag waar ze zich op willen richten.

Zorg dat je als organisatie de regie in eigen hand hebt. Stel hoge eisen aan de security van je eigen IoT server. Van belang is dan ook dat de applicaties niet draaien bij een externe partij maar binnen je eigen organisatie. Bepaal zelf de standaarden en zorg dat je alles zelf onder controle hebt mocht je iets in kopen.

IoT beheren is veel meer dan werk voor achter je bureau. Data dat binnenkomt heeft geen houdbaarheidsdatum, maar een camera of sensor wel. Ook moeten sensoren worden aangesloten en onderhouden. Camera’s die raken beschadigd of worden beklad.  Zorg ervoor dat je genoeg onderhoudsmedewerkers hebt die zijn opgeleid en de kennis hebben van het type sensoren dat je als organisatie gebruikt.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?