June 3, 2022

Uitstoot bij elektrische auto's duidelijk lager

Algemeen

In begin 2022 telt Nederland 8,9 miljoen personenauto’s, dit is met 13,8 procent gestegen sinds 2012. Deze stijging laat zien dat auto’s erg geliefd zijn in Nederland, maar elk voertuig neemt ook zo zijn CO2 uitstoot mee.

Nou zijn we met de hele wereld al een tijd bezig om van benzine voertuigen over te gaan naar elektrische voertuigen, daar zit maar een reden achter. Op het moment dat we kijken naar het volledige uitstoot verschiltussen een elektrische auto en een benzineauto, stoot de elektrische auto veel minder CO2 uit. Zo stoot een benzine voertuig 52.000 kilo CO2 uit en een elektrische auto maar 19.000. Hierdoor kunnen we concluderen dat een volledig elektrisch gedreven auto in zijn levensduur ongeveer 60% CO2 bespaart.

 

De vergelijking wordt gemaakt op basis van een elektrische middelklasauto en een brandstof middenklas auto. Hier is de elektrische auto 60% zuiniger, maar dit kan natuurlijk nog zuiniger! Aangezien tegenwoordig veel mensenzonnepanelen hebben wek je zelf stroom op, mocht je hiermee je auto laden valt de uitstoot lager uit.

 

Ook zie je het verschil in de uitstoot van fijnstof, dit komt los van de slijtage banden en remmen. Hierin is een opvallend verschil te zien, maar ook hier komt de elektrische auto weer het zuinigste uit. Zo heeft de elektrische auto een uitstoot van 107 gram op de banden, en 31 gram van de remmen. Dit maakt een totaal van 138, dat terwijl de benzine auto’s een gemiddelde uitstoot hebben van 77 gram op de banden en 89 op de remmen.

Wat hier in opvalt is dat de banden van een elektrische autoveel meer slijten, alleen door de regeneratieve remmen is de slijtage bij de remmen erg afgenomen ten opzichte van de remmen die onder brandstofauto’s zitten. Toch hangt de slijtage van je banden erg af van je rijstijl, kilometers die je rijdt per jaar, bandenspanning, type band en het gewicht van je voertuig. Zo zal er altijd een verschil in zitten, maar zal niet erg veel verschil in zitten dan ons gemiddelde.

#MyFMS #Elektrisch #benzine #uitstoot #toekomst

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?