May 27, 2022

verbanning van verbrandingsmotor komt steeds dichterbij

Algemeen

Het einde van de verbrandingsmotor zit eraan te komen, dat is al een tijdje zeker. Het is een kwestie van tijd voordat de EU besluit dat alles elektrisch moet zijn. Ondanks dat steeds meer mensen besluiten elektrisch te gaan rijden zijn er genoeg mensen die op brandstof willen blijven rijden. Helaas voor hun kan de EU daar natuurlijk geen rekening mee houden, en is er alzo goed als zeker een jaar geprikt dat er alleen nog maar elektrische auto’s gemaakt mogen worden.

Recent heeft er een stemming plaats gevonden over het verbieden van de verbrandingsmotor in de EU. Het plan voor nu is om in 2035 de verbrandingsmotor in de EU te verbieden, zo is uit de stemming gekomen. Toch wilt het Europees parlement niet te snel gaan, want ze hebben ook enige plannen van tafel getost.

Er waren verschillende uitstoot plannen gemaakt om dit zo snel mogelijk te laten reduceren. Zo was het plan om in 2030 de uitstoot met70% te verminderen, alleen is de meerderheid hier tegen. Wat betekent dat het originele plan van 55% blijft staan. Maar ook was er een voorstel om in 2035 de uitstoot met 90% te verlagen, in plaats van 100%. Hier stemde ook de meestentegen, wat betekent dat die 100% zal blijven.

Het afgelopen jaar bestond de voertuigen verkoop van de EU uit 10% volledig elektrisch, de EU heeft dus nog 13 jaar om het doel van 100% in 2035 te behalen.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?