July 8, 2022

Verplichte elektrische bedrijfswagens vanaf 2027

Algemeen

In 2027 moeten alle kleine bedrijfswagen elektrisch zijn volgens Eurocommissaris Frans Timmermans. Dit gaat in het eerste geval over grote bedrijven die in 2027 zich daar aan zullen moeten gaan houden. Kleinere bedrijven in Europa krijgen 3 jaar langer de tijd om het te regelen.


Er wordt hard aan gewerkt om concrete plannen te maken om het Europese bedrijfsleven volledig over te laten gaan naar elektrische dienstvoertuigen. Naar verwachting zijn deze plannen concreet rond de jaarwisseling. Ook zal er volgende week worden gestemd over een verbod op de verkoop van nieuwe auto’s vanaf 2035 die een verbrandingsmotor hebben. Maar naar verwachting zullen veel automerk en uit zich zelf al eerder overstappen op volledige productie van alleen maar elektrische auto’s.  

Sinds de afgelopen jaren stijgt de verkoop van elektrische voertuigen al heel snel, vorig jaar werden er 65% meer elektrische auto’s verkocht. Dit liep op tot een totaal van 6,6 miljoen. Binnen Nederland zullen ze in het voorjaar van 2023 een besluit nemen over de eventuele verplichting van elektrische bedrijfswagens.

De verplichting van elektrische bedrijfswagens wordt nu extra snel naar gekeken doordat Rusland steeds minder landen gaat voorzien van gas, hierdoor zullen we meer afhankelijk zijn van stroom.  

#MyFMS #Europeseunie #europeesparlement #elektrisch #bedrijfswagens

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?