September 23, 2022

Waarom een publieke laadpaal aantrekkelijker is dan een laadpaal aan huis

Algemeen

Publieke Laadpalen zijn steeds populairder. Dit komt door de gestegen kWh-prijzen van het energiecontract thuis. Hierdoor is het veel aantrekkelijker om buitenshuis je elektrische auto op te laden. Als gevolg hiervan zijn alle publieke laadpalen in je buurt steeds vaker bezet waardoor niet iedereen zijn auto kan laden.

Het zal je ongetwijfeld niet zijn ontkomen dat de populariteit van elektrische auto’s erg aan het groeien is. Hiervoor worden er steeds meer publieke laadpalen neergezet in steden en dorpen. Dit gaat volgens veel elektrische rijders nog te langzaam gezien dat er nog steeds ruim niet voor iedereen plek is. Dit komt door de stijgende energieprijzen thuis. Hierdoor gaan mensen die ook thuis zouden kunnen laden toch sneller naar een publiekelijk oplaadpunt.

Dit probleem zal snel minder worden. De prijs per kWh zal ook gaan stijgen voor de publieke laadpalen. Hierdoor verdwijnt het voordeel voor het laden bij een publieke laadpaal in plaats van thuis. Wat resulteert in meer plekken voor elektrische rijders die niet de mogelijkheid hebben om thuis te laden.

Volgens de Vereniging Elektrische Rijders (VER) baren de stijgende prijzen grote zorgen. Zo zegt Maarten van de biezen van de VER aan: “Laadkosten en tankkosten groeien naar elkaar waardoor het kostenvoordeel van elektrisch rijden dreigt te verdwijnen”. Dit zou resulteren in dat consumenten minder snel geneigd zijn om elektrisch te gaan rijden.

#MyFMS #fleetmanagement #trackandtrace #fiscalerittenregistratie #traileroplossing #ParkD #elektrischrijden #electric #laden

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?