July 29, 2022

Zakelijke leasemarkt volledig elektrisch moeilijk uitvoerbaar

Algemeen

Binnen de Europese Unie zijn we druk bezig met het verduurzamen van de wereld, een grote rol speelt daar de elektrische voertuigen in. Er werd al lang gespeculeerd om vanaf 2025 de gehele zakelijke leasemarkt elektrisch te maken. Helaas is er nu naar buiten gekomen uit een nieuw onderzoek dat het vergroeien van de zakelijke leasemarkt vanaf 2025 lastig uitvoerbaar is.

Helaas gaat de groei van de elektrische markt nog niet snel genoeg. De meeste fabrieken kunnen niet genoeg elektrische auto’s produceren wegens de tekort aan chips, kabelbomen en andere grondstoffen die nodig zijn voor de productie van elektrische auto’s. Naar verwachting blijven we de komende 2 tot 3 jaar nog met deze schaarste te maken hebben.

Door deze schaarste zien we terug in cijfers van de VZR (Vereniging Zakelijke Rijders) dat de verkoop van elektrische auto’s aan het dalen is. Ondanks dat veel werkgevers een elektrische auto stimuleren zien we dat ook veel werknemers beginnen te twijfelen of ze wel een elektrische auto moeten nemen. Dit komt door de veranderingen rondom het bijtellingsvoordeel, deze komt te verdwijnen. De keuze gaat hierdoor eerder uit naar een hybride dan een volledig elektrisch aangedreven auto.

In Duitsland zien we wel een constante groei in de elektrische automarkt. Duitsland heeft namelijk subsidie op laadpalen. Hierdoor zijn zowel zakelijke rijders als particulieren beter in staat om voldoende actieradius uit hun auto te halen. Dit maakt het elektrisch rijden veel interessanter en zorgt ook voor positieve cijfers als we kijken naar de aankoop cijfers van elektrische auto’s.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?