Niekamp B.V

MyFMS Customer Case: Las- en Konstructiebedrijf Niekamp B.V.

Las- en Konstructiebedrijf Niekamp B.V. is een bedrijf, dat gespecialiseerd is in het aanleggen van leidingwerken voor blusinstallaties, al doet de naam iets anders vermoeden. Dit varieert van grote blusgasinstallaties bij distributiecentra, datacenters en off-shore windplatformen, tot keukenblussystemen bij restaurants. Daarnaast worden in de werkplaats las- en constructiewerkzaamheden uitgevoerd voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Ook hier is veel variatie, van constructies voor huizen en reparaties aan meubilair, tot frames voor robots in de luchtvaartindustrie.


Niekamp B.V
Vragen?

Wij staan voor u klaar.
Bel ons: +31 (0)30-63 55 700
Mail ons: servicedesk@micpoint.nl

Download onze brochure
Vragen?
Offerte aanvragen
Wat was de situatie en wat wilden jullie bereiken, oplossen etc.

Wettelijk gezien zijn wij, en daarmee ook onze monteurs die met de bus het hele land door reizen, verplicht om de kilometerregistratie bij te houden. Dit ging heel ouderwets met pen en papier, daardoor was er een kans dat er fouten in de registratie ontstonden.

Waarom vroegen jullie MyFMS om te helpen?

Er moest een simpelere, effectievere methode komen om de kilometerregistratie bij te houden.

Wat sprak jullie in MyFMS aan?

De gebruiksvriendelijkheid! Het systeem moest voor iedereen te begrijpen zijn. MyFMS biedt hierin een simpele gebruikerservaring, terwijl op de achtergrond het systeem uitgebreid genoeg is om projecturen te verantwoorden, mandagregisters op te stellen, enzovoort. De monteurs kunnen de gegevens van hun bus zelf heel makkelijk inzien voor hun eigen urenregistratie.

Hoe verliep de besluitvorming?

Na een demonstratie van het systeem was de keuze eigenlijk redelijk snel gemaakt. Simpel en effectief, daar houden wij van. Problemen hebben wij genoeg. Oplossingen, daar houden wij van.


Wat heeft de aanpak jullie opgeleverd?

Wij zijn ontzorgd. Geen stress meer voor monteurs, omdat er ergens een rit niet in de administratie terecht is gekomen en de kilometerstand niet meer klopt. Verder is er een simpele registratie van privéritten en snel inzicht in alle gegevens.

Was dit het gewenste resultaat?

Absoluut!

Wie werken er met MyFMS binnen de organisatie?

Bijna iedereen. Alle monteurs met een eigen bus hebben toegang tot MyFMS om hun eigen gegevens in te kunnen zien. Verder zijn er enkele bussen die incidenteel gebruikt worden, deze zijn ook aangesloten op MyFMS en kunnen door middel van de RFID-tags makkelijk ingezet worden voor en door iedereen.


Hoe is de samenwerking?

Goed. Er wordt snel geschakeld en goed meegedacht. Ook als het gaat om nieuwe functionaliteiten. Er wordt altijd maatwerk geleverd, ook als er bij een monteur op het thuisadres werkzaamheden verricht moeten worden.

Raden jullie MyFMS aan?

Alles bij elkaar genomen zouden wij zeker het MyFMS systeem aanraden.

Vragen? Wij bellen u.

Vul hieronder uw contactgegevens in, dan nemen we contact met u op.

Bedankt! We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

icon-error
Er is iets misgegaan. Alle velden correct ingevuld?

Andere cases

Benieuwd naar andere cases van MyFMS? Bekijk ze hieronder.

VodafoneZiggo

MyFMS Customer Case: VodafoneZiggo

Wageningen University & Research

MyFMS Customer Case: Wageningen University & Research

PWN

MyFMS Customer Case: PWN

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?