Veelgestelde vragen MyFMS

Hieronder staan de veelgestelde vragen van MyFMS App en Web. Klik op de vraag, deze klapt dan open.

FAQ MyFMS App

Hoe kan ik mijn auto kalibreren?

Via het menu “Assets”, onderin de app, kunt u uw asset selecteren en klik op “Kalibreer kilometerstand”.

Hoe kan ik mijn ritten omboeken?

Via het menu “Mijn ritten”, kunt u de rit selecteren die u wilt omboeken. Klik op de rit en klik daarna op “Wijzig”. Maak een keuze uit de selectie en druk op “Opslaan”.

Hoe kan ik opmerkingen toevoegen?

Via het menu “Mijn ritten”, kunt u de rit selecteren die u wilt omboeken. Klik op de rit en klik daarna op “Wijzig”. Maak een keuze uit de selectie en voer eventuele opmerkingen in. Druk op “Opslaan”.

Werkt MyFMS ook in het buitenland?

Ja, de MyFMS app werkt overal waar een internetverbinding is.

Is er een handleiding voor het werken met MyFMS?

Ja, deze is te vinden nadat u ingelogd bent op de website. De handleiding is te vinden rechtsboven onder “Help”.

Wat is Personal Tracking?

Personal Tracking is je persoonlijke traceersysteem. Via deze MyFMS app kunt u uw ritten registreren en bekijken, zowel met een zakelijk- als een privévoertuig, zonder inbouw van hardware in het voertuig.

FAQ MyFMS Web

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Via login.myfms.com heeft u de mogelijkheid uw wachtwoord te herstellen. Klik op: ‘Wachtwoord vergeten’. Vul uw e-mailadres in dat gelinkt is aan uw MyFMS-gebruikersnaam. Binnen enkele minuten ontvangt u de uitnodiging voor het herstellen van uw wachtwoord. De uitnodiging wordt verzonden vanuit een no-reply account, wat ertoe kan leiden dat de betreffende mail in een ander postvak wordt bezorgd dan uw Postvak In. 

Hoe kan ik mijn kilometerstand kalibreren? 

U kalibreert de kilometerstand en niet de dagteller. Kalibratie van de kilometerstand gaat op de volgende manieren: 

• E-mail: indien u als vaste bestuurder bent gekoppeld aan het voertuig, ontvangt u een e-mail om de kilometerstand te kalibreren. Open de e-mail en klik op de link. Voer de nieuwe kilometerstand in. Kalibratie van de kilometerstand is alleen mogelijk als het contact uit is. 


• Webportaal:  
1. Herinneringen: in het vak ‘Herinneringen’ staat een melding die u kunt aanklikken. Klik op de link en voer in het daaropvolgende scherm de nieuwe kilometerstand in. 
2. Assetpagina: klik op ‘Assets’. Selecteer uw voertuig en klik deze aan. Klik op ‘Kalibraties’ om de kilometerstand te kalibreren. 

• MyFMS App: open de MyFMS App. Klik op ‘Assets’. U ziet het voertuig dat gekoppeld is aan uw account.  Selecteer uw voertuig en klik in het volgende scherm op ‘Kalibreer kilometerstand’. Vul de nieuwe stand in. Indien u geen vast voertuig heeft, klik op ‘Alle Assets’. Zoek het voertuig op. Klik op het voertuig. Selecteer ‘Kalibreer Kilometerstand’ en voer de nieuwe kilometerstand in. 

Waarom moet ik mijn kilometerstand kalibreren?

Kalibreren van de kilometerstand is een verplicht onderdeel bij fiscale ritregistratiesystemen, waarop het KRRS Certificaat van toepassing is. De kalibratie is noodzakelijk om het verschil tussen de geregistreerde kilometerstand, die het MyFMS-systeem registreert en de kilometerstand die de auto registreert, op elkaar af te stemmen. 

Waar kan ik mijn gereden ritten inzien ?

De gereden ritten kunt u op de volgende manieren inzien via het Web portaal:

• Mijn Ritten: klik op uw profiel (poppetje-icoon aan de rechter bovenkant van het scherm). Selecteer ‘Mijn Ritten’. Bij ‘Mijn Ritten’ kunt u uw gereden ritten inzien per periode en voertuig. 

• Rapportages: Klik op het menu ‘Rapportages’. Selecteer uw optie: Voertuig is leidend – klik op ‘Assets’. Gebruiker is leidend – Klik op ‘Gebruikers’. Op de ‘rapportagepagina’ kiest u bij de rapportopties ‘Ritten’. Specificeer de randvoorwaarden door de juiste optie aan te klikken. Assets > Rapport voor Assets. Gebruikers > Rapport voor Gebruikers. 

Hoe kan ik ritten omboeken van zakelijk naar privé (en andersom)? 

Het karakter van de gereden ritten kunt u omboeken via ‘Mijn Ritten’ op uw MyFMS Webportaal. Ga naar uw profiel (poppetje-icoon aan de rechter bovenkant van het scherm).

Klik vervolgens op ‘Mijn Ritten’. Aan de rechterzijde net onder het poppetje-icoon staan 3 kolommen. Met deze kolommen kunt u de specifieke periode selecteren. Elke gereden rit wordt in een regel weergegeven. Aan de rechterkant van de regel staan 2 knoppen: i – toevoegen van een omschrijving aan een gereden rit f – karakter gereden rit omboeken.

Klik op de ‘f-knop’. Er verschijnt een nieuw scherm in beeld waar u het karakter van de rit kunt omboeken en meteen een omschrijving kunt toevoegen. 

Hoe is de privacy geregeld? 

De MyFMS dienstverlening voldoet aan de recente eisen van de AVG/GDPR. Op de website van MyFMS staat het privacy statement.

In welke landen kan ik mijn voertuig volgen?

MyFMS heeft een brede dekking in heel Europa, maar niet alle landen hebben dekking helaas. Dit heeft te maken met de simkaart. Wij zijn momenteel aan de slag met een werelddekking. Benieuwd in welke landen u uw voertuig kunt volgen? Bekijk dan onze Dekkingskaart.

Thank you! Your submission has been received!

icon-error
Oops! Something went wrong.

Heeft u vragen? Neem contact op!

Één van onze professionals staat u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.

Bel ons op +31 (0)30-63 55 700

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?