August 12, 2022

Compacte leaseauto's steeds populairder

Algemeen

Compactere leaseauto’s van een prijsklasse tot €25.000 zijn enorm populair. Dit blijkt uit een onderzoek van de VZR (Vereniging Zakelijke Rijders). Fabrikanten over de hele wereld staan in de lease top 10+. Toch steken er een aantal merken ver bovenuit.

Frankrijk is het land met de beste fabrikanten voor leasegebruik. Peugeot, Renault en Citroën hebben zich kunnen vestigen in de top 10 van meeste auto’s die zich op de leasemarkt bevinden. Frankrijk weet de zakelijke leasemarkt te veroveren en staat bovenaan met de Peugeot 208. De Peugeot 208 is 2.271 keer geregistreerd in Nederland. Hierna volgt op de zesde plek de Renault Clio, met 1.577 registraties en de Citroën C1 met 1.145 pakt de zevende plek in de lijst.

Duitsland heeft door zijn grote automarkt zich ook kunnen vestigen op de lijst. De Opel Corsa staat op plek drie van de lijst met 1.670 registraties. De Volkswagen Polo weet de Opel te volgen en vestigt zich met 1.656 registraties op plek vier.

Niet alleen Europese merken worden veel geleased in Nederland maar ook merken afkomstig uit Aziatische landen. Denk hierbij aan Kia en Toyota. De Kia Picanto staat op plek twee met 2.505 registraties. Kia weet zich een tweede keer te vestigen in de top 10 door de Kia Stonic dat als nieuwkomer de negende plek bezit. Toyota weet zich te vestigen op de vijfde plek met de Aygo die 1.365 keer is geregistreerd. De tiende plek in de lijst wordt ook gevestigd door Toyota met de Toyota Yaris die 949 keer is geregistreerd.

#MyFMS #fleetmanagement #trackandtrace #fiscalerittenregistratie #traileroplossing #ParkD #Peugeot #Renault #Citroën #Frankrijk #automarkt

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?