September 23, 2022

Schadevrije jaren krijgen van een leaseauto

Algemeen

Na jarenlang een leaseauto te hebben gereden wil je ook een privéauto kopen. Dan wil je natuurlijk graag je schadevrije jaren gebruiken voor die privéauto. Maar de schadevrije jaren bouw je eigenlijk alleen maar op als de autoverzekering op jouw naam staat. Bij een leaseauto staat dit meestal op die van de leasemaatschappij. Dus officieel gezien heb je geen schadevrije jaren. Toch is het mogelijk om je schadevrije jaren te krijgen! Maar hoe moet je dat regelen?

Het desbetreffende leasemaatschappij kan je hiermee helpen. Zij zullen een royementsverklaring aanvragen bij de verzekering. Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen beleid omtrent het accepteren van schadevrije jaren op basis van royementverklaringen.

Hieronder zijn een aantal punten wat van belang is bij het claimen van je schadevrije jaren.

• De persoon die de schadevrije jaren claimt moet ook als regelmatige bestuurder zijn opgegeven bij de leasemaatschappij

• De verklaring moet een (duidelijke) Begin- en einddatum hebben

• De verklaring van de leasemaatschappijen moet elkaar opvolgen

Zit er dus een periode tussen die niet onderbouwd kan worden met een royementsverklaring. Dan kan het gebeuren dat de verzekeringsmaatschappij vragen gaan stellen. Is de periode die niet onderbouwd kan worden langer dan 6 maanden kan het zijn dat al je schadevrije jaren ongeldig worden verklaard.

Bijna alle verzekeraars bekijken het door jou aantal gereden schadevrije jaren in Roy-data. Dit is een systeem voor verzekeraars waar de door jou schade vrije jaren in worden genoteerd. Hier staan ook de royementsverklaringen in. Voor een aanvraag bij de verzekering om je schade vrije jaren te claimen mag het royementsverklaring maximaal 3 jaar oud zijn.

#MyFMS #fleetmanagement #trackandtrace #fiscalerittenregistratie #traileroplossing #ParkD #elektrischrijden #electric #laden

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?