May 6, 2022

Steeds meer elektrische auto's met een hogere trekkracht

Algemeen

Iets wat we altijd hebben gemist bij elektrische auto’s is de trekkracht, die is buitengewoon matig van de nieuwste elektrische auto’s. Hier komt gelukkig verandering in! Steeds meer automerken investeren in de techniek om te zorgen dat hun EV meer trekgewicht gaat krijgen. Het is nou eenmaal tegenwoordig meer een gewoonte dat een auto veel gewicht moet kunnen trekken dan een luxe.

Op dit moment zijn er 2 automerken die al 1800 kg mogen trekken, dit is de Mercedes EQA en de Audi E-tron. Hierna volgt de Audi Q4 met een trekkracht van 1200 kg. Maar daarna zakt het trekgewicht wat een voertuig mag trekken snel af, maar wat zorgt ervoor dat ze sinds kort pas meer trekvermogen krijgen?


Dit komt door de recente techniek verbeteringen van de remmen en het accupakket. Doordat de remmen tegenwoordig meer druk aankunnen is de mogelijkheid van oververhitting hierbij niet meer van toepassing. In het accupakket wordt de koelcapaciteit steeds beter. Maar deze veranderingen nemen niet weg dat als je een zware aanhanger achter je auto hebt hangen je actieradius soms wel gehalveerd wordt. Om dit te voorkomen zijn er elektrische aanhangers in de maak, deze aanhangers rijden zelf mee water voor zorgt dat het trekgewicht verminderd.

Toch blijven brandstof auto’s de meeste kilo’s kunnen trekken, en naar verwachting zal dat niet op korte termijn gaan veranderen.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?