November 25, 2022

Wanneer kan je het beste een EV kopen?

Algemeen

De enorme groei van het elektrische aanbod groeit met de maand. Toch twijfelen veel mensen nog of ze nu al naar een EV willen. Dit komt omdat de huidige actieradius nog niet fantastisch is. Ondanks dat dit steeds beter wordt blijft de twijfel nog steeds bestaan. Deze groep mensen slaat daarom een EV voor nu nog even over.

In de afgelopen 3 jaar zijn er onderzoeken geweest over het rijden van een EV. Uit dit onderzoek kunnen we nu concluderen dat het percentage van de mensen die niet tevreden zijn over de actieradius wel aan het afnemen is. In 2020 was dit percentage 56%. Dit is nu gezakt naar 41%. Waar een elektrische auto uit 2015 gemiddeld 210 km kon afleggen is dat nu al 395 km. De nieuwste Mercedes EQS haalt zelfs 731 km! Hierdoor zien we dat het aanschaffen van een EV steeds aantrekkelijker wordt.

Over de jaren gingen we steeds meer eisen van de actieradius. In 2019 zeiden we gemiddeld dat de actieradius 600 kilometer moest zijn, dat is nu in 2022 al 750 kilometer geworden. Alleen in hoeverre dat realistisch te behalen valt is nog te bezien. Dit heeft vooral te maken met de hoge kosten van het accupakket. Dit wordt in de toekomst mogelijk een kleinere die snel op te laden is. Uit het onderzoek is ook gebleken dat een groot deel bereid is om een EV aan te schaffen als de laadtijd wordt verkort.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?