January 3, 2023

Broers Coronel met Tom aan het stuur naar 22ste plaats

CoronelDakar

Broers Coronel met Tom aan het stuur naar 22ste plaats

Meteen brede smile stapte Tom Coronel uit de Century in het bivak van Al Ula. Aan de bestuurderskant deze keer, want in de tweede etappe van de Dakar 2023 hadden Tim en Tim de rollen omgewisseld: Tom aan het stuur, Tim met het roadbook. Dat leverde de tweeling op 2 januari in de tweede etappe de 22ste plaats op.

“Het was wel lekker om weer even achter het stuur te zitten, in plaats van te navigeren”, vertelde Tom na afloop van de 430 kilometer lange proef. “Het ging supergoed, we hebben lekker doorgereden. Het was een heel mooie stage, met veel stenen en op het eind wat duintjes. Er zouden ook twee WRC-proeven in hebben moeten zitten, maar die heb ik niet gezien. Alleen stenenpaden.”

Twee keer moest Tom even van het gas af. Eén keer om een klein stukje terug te rijden om een gemist waypoint (een digitaal meetpunt) op te halen, één keer om een lekke band te wisselen, aan het einde van de etappe.

“We zaten er een klein stukje naast”, erkende Tim, die het met het roadbook ook prima naar zijn zin had. “We moesten maar 3 kilometer terug. Dat stelde niet veel voor. Tom heeft het super gedaan. Gewoon recht door in de bochten, laagvliegend over de stenen. Gas erop!”

“De paden waren al serieus kapot gereden”, zag Tom, “dus ik denk dat we blij mogen zijn met de plaats waarop we reden.” Rijders als Terranova en Loeb, die in de top 10 waren gestart, eindigden achter Tim en Tom. Loeb had drie lekke banden gehad. “We kennen het een beetje”, vult Tim aan. “Op dit soort dagen, met ál die stenen, is het een kwestie van overleven en zeker niet de grens opzoeken. Ik ben heel content. Het is goed zo.”

De etappevan dinsdag is 669 kilometer, waarvan 447 tegen de klok. Het eindpunt is het bivak in Ha’il. Op het menu staan zand, paden en stenen.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?