December 31, 2021

Dakar Rally 2022

Algemeen

Dakar Rally 2022 mag gelukkig ondanks de coronacrisisgewoon doorgaan. Vandaag op 1 januari start de race in Jeddah (Saoedi-Arabië).Daar zal aan het einde van de rit op 15 januari ook de Dakar eindigen. Dit isalweer de 44e editie van de rally en in totaal moet er zo’n 8000kilometer worden afgelegd. Hieronder vind je een overzicht van de route diegereden wordt.

Jeddah – Hail (1A)
Ettappe 1A wordt gereden op 1 januari en de route is 614 kilometer langwaarvan 19 kilometer special stage (ook wel timed section genoemd). Hierwordt de stand bepaald. Er wordt rustig gestart, waar de coureurs hunvoertuigen kunnen testen en op een kort stuk wordt de stand bepaald voor Etappe1B van de volgende dag. De top vijftien mag de startplaats uitkiezen.

Hail-Hail (1B)
Starten en finishen in dezelfde plaats gebeurt wel vaker deze Dakar. Op 2januari wordt er 514 kilometer afgelegd, waarvan meer dan de helft (333kilometer) aan special stage. Rondom heel liggen veel bergen en datbetekent veel zand.

Hail – Al Artawiya
Op dag 3 wordt de 2e etappe gereden en dit is deeerste editie met duinen. In totaal goed voor zo’n 568 kilometer route en 368 kilometer aan special stage.

Al Artawiya – Al Qaisumah
4 januari staat het helemaal inteken van zand. De 3e etappe gaat om snelheid en techniek. Één navigatiefout en je verliest heelveel tijd. De marathon zoals dit stuk wordt genoemd gaat echt om teamwork. 555kilometer en 368 kilometer aan special stage.

Al Qaisumah – Riyadh
De route tussen de  hoofdstad Riyadh enAl Qaisumah is de langste special van de route. Etappe 4 op 5 januari iser eentje met maar liefst 707 kilometer aan route en 465 kilometer aanspecial stage. Gaat Team Coronel hier het verschil maken?

Riyadh – Riyadh
Beginnen in de hoofdstad en eindigen in de hoofdstad. De 5e etappe is een speciale etappe. Veel modder en stenen met als einde eenlange sprint van 80 kilometer. De kilometers beginnen op te stapelen, dezeroute heeft 560 kilometer en een special stage van 346 kilometer.

Riyadh - Riyadh
Het is inmiddels alweer 7 januari en de 6e etappe van Dakar2022.We blijven nog even in de hoofdstad Riyadh! Dit is de laatste etappevoor de welverdiende rustdag. De route is in het westen van Riyadh. Veelkruispunten, dus goed navigeren. Halverwege een grote duinstrook van 40kilometer. 618 kilometer route, waarvan 402 kilometer special stage.MyFMS kan hier heel nuttig zijn 😉

Rustdag in Riyadh
8 januari: Na de 6e etappe hebben de coureurs wel even rustverdiend. Ze verblijven in Riyadh. We noemen het rust, maar ze zijn druk bezigom de rest van de race zo goed mogelijk voor te bereiden.

Riyadh – Al Dawadimi
Na de rustdag zullen de teams de duinen weer ontmoeten, wel 100 kilometer aan duinen!Totaal 701 kilometer en 402 special. Veel om fout te gaan deze dag.

Al Dawadimi – Wadi Ad Dawasir

De 10e dag van de DakarRally is de langste route van allemaal. De eerste 200 kilometer zien we niksanders dan zand. De route duurt 830 kilometer in totaal en met 395kilometer aan special stage. Volgens de broertjes Coronel is de auto ditjaar een stuk sportiever dan vorig jaar en moeten ze het goed doen in dezespecial stages.

Wadi Ad Dawasir – Wadi Ad Dawasir
Etappe 9 alweer! Om te zorgen dat de achterblijvers van de vorige etappenog mee kunnen doen, zal deze etappe wat later starten. Het zand is deze routeeen beetje minder, maar wordt vervangen door bergen, kliffen en wegen. Een watkortere route van 491 kilometer met 291 kilometer aan special stage.

Wadi Ad Dawasir – Bisha
Op 12 januari is er qua landschap misschien wel de snelste route vande rally. Snelle voertuigen kunnen hier winst pakken. Lange route van 759kilometer en 375 kilometer aan special stage.

Bisha – Bisha
We zijn bijna bij het einde en in de één na laatste etappe zal op 13januari een technische uitdaging wachten. De helft van de race vandaagbevindt zich in de duinen. Groot en klein en ook zachte woestijnduinen. 501kilometer en 346 special stage.

Bisha – Jeddah
Weer terug naar het startpunt! Vol gas naar de finish via de kust van derodezee. Dat in 680 kilometer en 164 kilometer aan special stage.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?