January 22, 2024

MyFMS getest onder extreem koude omstandigheden tijdens de 11de editie van Navigate North

Navigate North

Navigate North is een ijskoude toertocht. Acht dagen lang zijn de teams onderweg, maar waarnaartoe precies? Dat is nog een verrassing voor de deelnemers. Het is een echt navigatieavontuur. De deelnemers krijgen GPS-coördinaten aangereikt en het is de bedoeling om zo goed mogelijk te navigeren naar het volgende punt. We spraken met eigenaar Vincent Wedekind over de cruciale rol van MyFMS.

Een strategisch spel

‘MyFMS gebruiken we voor het maken van de routes en de positiebepaling. De data wordt naar onze backoffice-software gestuurd, zodat het klassement berekend kan worden.’ Iedere etappe is een verrassing, de deelnemers weten van tevoren niet waar ze naartoe rijden. Het is een strategisch spel met een groot speelelement. Per etappe kunnen de deelnemers (bonus)punten verdienen, bijvoorbeeld voor de kortste afstand en demeest ideale tijd.

In deze video legt het team van Navigate North uit hoe het MyFMS inzet.

Waardevolle feedback

Frank Leemkuil is blijmet deze langdurige samenwerking. ‘We krijgen een unieke kans om onzeoplossingen onder extreem weer te testen. Er komt altijd waardevolle feedbackvan het team van Navigate North die wij weer gebruiken om de software enhardware verder te verbeteren voor onze klanten.’

Veilig onderweg

Daarnaast verbetert MyFMS de veiligheid van de toer. ‘We kunnen via de navigatiemodule in de app alle teams live volgen. Stel dat een team te ver uit de groep raakt, dan kunnen we direct actie ondernemen. Ook houden we de snelheden in de gaten, het moet voor iedereen wel veilig blijven’, vult Wedekind aan.

De 11de editie is vrijdag 19 januari om 12.00 gestart in Helsinki. Het weer is met een gemiddelde temperatuur van -20 en veel sneeuw ideaal. ‘We organiseren deze toer met heel veel plezier. Het is zo leuk om de deelnemers ieder jaar weer te verrassen. In deze tour is niets wat het lijkt.’ Daarnaast rijdt ieder team voor een goed doel, gemiddeld wordt er jaarlijks €250.000 opgehaald.

Ben je benieuwd waar de teams zich nu bevinden? Je kunt de teams hier live volgen.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?