January 6, 2023

Tim en Tom Coronel hebben hun draai gevonden

CoronelDakar

Tim en Tom Coronel hebben hun draai gevonden

Er klonk wat verbazing door in de stem van Tim Coronel toen hij na afloop van de vijfde etappe vertelde hoe lekker het eigenlijk gaat. “Het begint echt te rollen. We zijn goed op elkaar ingespeeld, de auto voelt steeds fijner, we hebben een goed ritme te pakken. We hebben echt onze draai gevonden deze Dakar.”

Dat is ook wel te zien aan de resultaten, die constant rond de twintigste plaats zijn. De vijfde etappe, een lus bij Ha’il, sloot de tweeling af met de 21ste tijd. In het klassement betekent dat op een derde van de rally inmiddels een keurige zestiende plaats, net voor landgenoot Erik van Loon. Die kwamen ze onderweg trouwens nog tegen: op zijn dak. “Daar zijn we heel even gestopt, maar we konden weinig doen, dus zijn weer verder gegaan.”

Tim en Tom hadden het uitstekend naar hun zin in de vijfde etappe, een route van 374 kilometer die voor bijna de helft uit duinen bestond. “In het begin heel veel duinen”, vertelt Tom, “gevolgd door heel snelle paden in het middenstuk en daarna weer heel hoge duinen. Het ging echt supergoed. Het was een zware dag, met veel gebeuk, maar ook een mooie dag.”

In de middensectie haakten Tim en Tom aan bij een Toyotauit Estland. “Daardoor ging ons tempo ook weer omhoog. Als je 200 meter voor jehet kontje omlaag ziet duiken, weet je dat er een afstap komt. Als ie rechtblijft en alleen heen en weer beukt, weet je dat het wel goed komt.”

De broers zijn helemaal blij met hun auto, de CenturyCR6. “Dat ding is serieus sterk en goed”, vindt Tom. “Heel erg oké.” Ook Tim is er ‘super happy’ mee. “We zijn lekker aan het knallen en hebben veel plezier.”

Plezierwas er ook op de verbindingsroute van de finish van de wedstrijdproef naar het bivak in Ha’il, 130 kilometer verderop. Tim en Tom namen Guerlain Chicherit –winnaar van etappe 3 – op sleeptouw, maar kwamen 4 kilometer voor het bivakzelf zonder benzine te staan, waardoor ze op hun beurt ook op sleep moesten. Vaidotas Zala was zo aardig om beide auto’s naar huis te brengen, met de Century in de sandwich tussen twee BRX’en. “Ook dat is de Dakar”, lachte Tim. “Elkaar helpen.”

De zesde etappe vertrekt weer vanuit Ha’il en gaat zuidoostwaarts.Niet naar Al Duwadimi, zoals de bedoeling was, maar naar Riyadh. Door de regenvan de afgelopen dagen is de plaats waar het bivak zou moeten komen in AlDuwadimi niet begaanbaar. De wedstrijdproef is ingekort tot ongeveer 370kilometer om de deelnemers tijd te geven voor de rit naar Riyadh.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?