December 31, 2022

Tim en Tom Coronel op tempo door proloog

CoronelDakar

Tim en Tom Coronel op tempo door proloog

Met de 29ste tijd zijn Tim en Tom Coronel begonnen aan de Dakar Rally 2023. De eerste 13 kilometer van de vijftiendaagse wedstrijd dwarsdoor Saoedi Arabië volbrachten ze in 8 minuten en 52 seconden. Rally kampioen en Mattias Ekström en Sébastien Loeb staken met kop en schouders boven de rest van het veld uit.

 “Tim ging er vol op, maar harder kon het gewoon niet op dit moment”, vertelde Tom Coronel aan de finish van het rondje rond het SeaCamp aan de Rode Zee. “Ik zou het niet anders hebben gedaan. Hij zat goed op snelheid, heeft maar één klein foutje gemaakt: kort voor de finish, in de laatste bocht, gingen we even wijd. Jammer.”

Hetparcours van de proloog, die de startvolgorde voor de eerste etappe bepaalt, was vlak en bochtig en mocht vooraf worden verkend. Ideale omstandigheden voorWRC-specialisten en dat bleek. Ekström was aan de finish 1 seconde sneller danLoeb. Nummer 3, Stéphane Peterhansel, volgde op 10 seconden van Loeb.

Zo’n korte rit op snelheid vraagt om acute oplettendheden die was er bij de gebroeders Coronel. “Doorgaans ben ik iets meer aan het pushen en moet Tim er even in komen, maar hij zat er meteen bovenop”, merkte Tom. “Hij is één met de auto; meestal duurt dat even. Testen in Spanje en Portugal heeft hem goed gedaan. Dat merkte ik al in de shakedown.”

 Tim en Tom moeten vanaf morgenochtend echt aan de bak. Het vertrek vanuit het Sea Camp is vanaf 9 uur lokale tijd, 7 uur in Nederland. Een uur later gaat de eerste auto van start voor een special van 368 kilometer. “En dan vijftien dagen naar de klote gaan. Heerlijk!”

 

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?