January 4, 2023

Tim en Tom foutloos door ingekorte derde etappe

CoronelDakar

Tim en Tom foutloos door ingekorte derde etappe

Tim en Tom Coronel waren zo aan het genieten van de derde etappe van de Dakar Rally2023 dat ze het jammer vonden dat die op 377 kilometer (van de 447) moest worden stilgelegd. Regen, hagel en onweer dwongen de organisatie tot die beslissing. “We zagen de bliksem links en rechts om ons heen flitsen”, vertelde Tom, onderweg naar het bivak in Ha’il.

Bij het punt waar de wedstrijd voor de auto’s werd gestopt, hadden Tim en Tom met hun Century de 21ste tijd gereden. “Ik denk dat we het goed hebben gedaan”, zei Tom. “We hebben slim gereden, geen lekke bandengehad, goed genavigeerd. Er zat een plateau in het parcours – super mooi trouwens – waar het heel moeilijk was om de route te vinden. Ik denk dat veel daartijd hebben laten liggen.”

Het parcours van de derde etappe was adembenemend mooi, vonden Tim en Tom. “Het is jammer dat het eerder werd afgevlagd, want wauw! Wat mooi. Grote rotsen met zand er tussen. Het was zwaar voor de auto. Die moest hard werken en dronk ook veel”, merkte Tim, die vandaag het stuur weer in handen had. “Het was een heerlijke dag. Het autootje voelt steeds fijner.”

“We konden een goede snelheid aanhouden”, vult Tom aan.“ Veel van de stukken waar we reden herkenden we van eerdere jaren. Misschien niet exact hetzelfde, maar wel deze regio, dit landschap. Zoals hele diepe duinen, supersteil naar beneden. Heel vet.”

De etappewinst van de ingekorte special ging naar Guerlain Chicherit. Coronel en Coronel gaven slechts 26 minuten toe op de Fransman. Sébastien Loeb, de nummer 2 van vorig jaar, en Carlos Sainz, die als klassementsleider van start ging, verloren veel tijd door lekke banden, mechanische pech en de navigatiefouten.

In hetbivak van Ha’il gaan de deelnemers een natte nacht tegemoet. De vierde etappe, die vertrekt en eindigt in Ha’il, gaat vooralsnog gewoon door. De wedstrijdproef bedraagt 425 kilometer.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?