January 13, 2023

Tim en Tom met enige moeite door ‘echte Dakardag’

CoronelDakar

Tim en Tom met enige moeite door ‘echte  Dakardag’

Het was al voorspeld dat de elfde en twaalfde etappe van de Dakar Rally 2023 pittige zouden worden. Samen vormen ze de marathonetappe in het onherbergzame Empty Quarter. In het bivak aan de finish, waar ze de 25ste tijd noteerden, moesten Tim en Tom Coronel even bijkomen. “Wat een duinen zeg. Holy moly.”

Tom Coronel was zwaar onder de indruk van het terrein in de 275 lange etappe. “Er zaten zulke grote jongens bij dat we ze niet in één keer konden halen. Als we bijna boven waren, begon de motor een beetje te stotteren. Eén keer moesten we zelfs omkeren. Het ging echt niet vanzelf vandaag. We moesten er hard voorwerken.”

Het waren niet alleen grote duinen, maar ook gemene, vond Tom. “Kwam je over het kammetje en keek je in een diep gat, zo’n trechter. Daar moest je niet in terecht komen, want dan had je een probleem.” “Als je daar in valt, ben je klaar”, vult Tim aan. “Daar ben je niet zomaar weer uit. We zagen de truck van Janus van Kasteren erin staan, met de neus in een duin. Mitchel van den Brink stond er bij met een sleeptouw, maar daar zijn ze wel even mee zoet geweest.” Ook in het laatste deel van de etappe zagen Tim en Tom nog veel auto’s vaststaan. “Het was een heftige vandaag”, aldus Tim. “Een echte Dakardag en een heel vette etappe, maar ik hoop toch dat morgen iets minder heftig is.”

Het haperingetje in de motor baarde Tim wel enige zorgen. “We moeten kijken of we dat kunnen oplossen, want dan is het helemaal perfect.” Alleen: in het marathonbivak zijn geen monteurs en moeten Tim en Tom het zelf oplossen, eventueel met hulp van andere deelnemers.

Klanten die u voorgingen

Wanneer mogen wij uw naam hier aan toevoegen?